Nelosjoukkue jäi pisteittä kotiturnauksessaan

16.03.2015

Jokerit IV:n kausi jatkui synkissä merkeissä, kun se hävisi molemmat ottelunsa kotiturnauksessaan Vantaan Campo Sportcenterissä 14.3. Ensimmäisessä ottelussa nelosjoukkue joutui, selvästä hallinnasta huolimatta, taipumaan jumbojoukkue Habanerosille 2-3. Toisessa ottelussa selvästi joukkueiden edellisestä kohtaamisesta vahvistunut EIF oli askeleen edellä ja vei ottelun nimiinsä 9-5.

Nelosjoukkueen ensimmäinen ottelu kotiturnauksessa alkoi perinteisesti jo aamulla kello kymmenen ja ottelun alku olikin molemmin puolin uninen.  Ottelun kaava pysyi alusta loppuun muuttumattomana: SBS Habaneros puolusti tiiviisti ja kyttäsi paikkoja vastaiskuihin. Jokereiden pelistä puuttui läpi ottelun juonikkuus ja terävyys hyökkäyspäässä, joten Habanerosin puolustus pysyi tilanteen tasalla jopa liiankin helposti. Tähän kun lisätään heidän loistavasti pelannut maalivahti, niin ei ollut varsinainen yllätys, että lukemat taululla olivat 1-3 kahden erän jälkeen. Kolmanteen erään Jokerit löysi ripauksen lisää ryminää ja voitontahtoa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt kavennusta pidemmälle, joten Habaneros vei sarjan häntäpään joukkueiden kohtaamisen nimiinsä 2-3 lukemin.

Tilastot: Jokerit IV – SBS Habaneros

Toisesta ottelusta EIF:ää oli lupa odottaa avoimempaa hyökkäyspeliä molemmin puolin, sillä vastustajan tiedettiin pelaavaan huomattavasti hyökkäysvoittoisempaa peliä. Ottelusta muodostuikin odotusten kaltainen ja kentällä mentiin vauhdilla päästä päähän alusta alkaen. Jokereiden kannalta valitettavasti, EIF oli viimeistelyssä kuitenkin valovuoden edellä ja johti ottelua jo 5-0 ensimmäisen erän jälkeen. Toiseen erään nelosjoukkueen Teemu Lepola (4+0 ottelussa) löysi maalijyvän ja toi hattutempullaan Jokerit jo kahden maalin päähän ajassa 21:14. Tämän lähemmäksi nelosjoukkue ei kuitenkaan enää ottelussa päässyt, vaan joulukuun turnauksesta vahvistuneet tammisaarelaiset korjasivat pisteet mukaansa 9-5. Joukkueenjohtaja Henri Lindqvist tuskaili turnauksen jälkeen joukkueensa rämpimistä.

Tilastot: Ekenäs IF - Jokerit IV

- Raskasta maastoa tuntuu olevan tämä vuosi. Paljon poissaolijoitakin toki on ollut, mutta ei tämä pelkästään siitä johdu. Henkisellä puolella paljon tekemistä ja se vaikuttaa suoraan pelisuorituksiinkin. Väkisinkin tässä jo suuntaa katseita hiljalleen tulevaan, vaikka yksi turnaus on vielä tätä kautta jäljellä. Taistellaan tämä nyt kunnialla maaliin ja sen jälkeen vedetään haalarit niskaan ja tehdään töitä siihen malliin, että ensi kaudella sijoitus on jossain aivan muualla kuin sarjan häntäpäässä, Lindqvist lopetti päättäväisesti.