Jokereille jälleen tärkeät pisteet - Sainio Show ratkaisi kamppailun

24.01.2015

Jokerit Salibandyn miesten edustusjoukkue pelasi jälleen vahvan ottelun eilen perjantaina 23.1. Campon maalitehtaalla nähtiin viime perjantain tapaan vauhdikas ja tapahtumarikas kakkosdivarin kamppailu, joka päättyi kotijoukkueen murskavoittoon maalein 15-6 (3-2, 7-3, 5-1) Greasers FBC:sta.

Ansaittu voitto ja tärkeät sarjapisteet tulivat melko suvereenin näytöksen jälkeen, jonka pohjana oli sinipaitojen tiivis puolustuspelaaminen ja joukkueena taisteleminen. Kotijoukkue oli myös scoutannut Greasersin päävalmentaja Tommy Heleniuksen pelikirjan lähes täydellisesti, jota voidaan pitää osaltaan voiton avaimena. Jokerit nousi voiton myötä mainiolle iskuetäisyydelle sarjan keskikastista.

Ottelupöytäkirjaan pääset tästä linkistä.

Ensimmäinen tasaista - toinen ja kolmas kotijengin dominointia

Kotijoukkue Jokerit lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, vaikkakin rosterista puuttuivat ykkösketjun sentteri Janne Uuskoski ja puolustuspään järkäle Lauri Nieminen. Jokerit hallitsi palloa pääasiassa koko 60 minuuttisen ajan ja Greasers keskittyi lähinnä kaukolaukauksiin. Ottelu pysyi tasainena ensimmäisen erän, mutta toinen ja kolmas erä olivatkin Jokereiden dominoivaa peliä.

Sainio Show ratkaisi ottelun toisessa erässä - hattutemppu reilussa kolmessa minuutissa

Kamppailun ratkaisu nähtiin ottelun toisessa erässä, kun Greasersin Lassi Tornivaara jyräsi ikävän näköisesti, mutta täysin tahattomasti kotijoukkueen puolustajan kanveesiin - tilanteesta tuomittiin aiheellisesti viiden minuutin rangaistus.

Tornivaaran jäähy koitui lopulta vierailijoiden kohtaloksi, kun Jokereiden ylivoimapeli toimi hienosti ja mätti peräti neljä maalia Greasersin verkkoon. Robert Sainio kuritti korsoolaisia kolmen maalin verran ja ratkaisi ottelun käytännössä omalla hattutempullaan.

Joukkueen nettitoimitus haastatteli Sainiota heti ottelun jälkeen:

- Makea voitto meille ja vahva esitys koko joukkueelta. Ahonen oli maalissa hyvä ja koko muu joukkue ansaitsee kiitettävän arvosanan.

- Olemme saaneet hyvän taisteluilmeen tekemiseen ja se näkyy kentällä. Koutsimme Sami Martikainen on tuonut hyviä juttuja ja harjoittelussa ollaan saatu puristettua enemmän mehuja irti yksilötasolla, kertoo ottelun ratkaisija Sainio.

Ottelussa hattutempun reiluun kolmeen minuuttiin tekaissut Robert Sainio (kuvassa keskellä) on tyytyväinen joukkueen nykytilaan. Kuva: Iiro Karesniemi

- Joukkueessa on hyvä meininki. Seura on reagoinut oikein alkukauden alavireeseen ja tässä näkyy tulos.

- Tästä jatketaan kohti ensi viikkoa ja tärkeää vierasottelua M-Teamia vastaan. Tällaisella esityksella tässä sarjassa pitäisi tulla pisteitä tulevistakin otteluista. Hyvillä fiiliksillä mennään, Sainio miettii haastattelun päätteeksi.

Edustus kohtaa seuraavaksi M-Team II:sen Ruskeasuolla

Jokereiden edustusjoukkue jatkaa kakkosdivarin sarjakautta ensi viikon lauantaina 31.1. Ruskeasuolla kello 12:30 käynnistyvässä ottelussa M-Team II:sen vieraana. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli täysin M-Teamin näytöstä ja lukemat olivatkin murheelliset - ottelu päättyi lukemiin 18-10 M-Teamille. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta ensi viikolla Rusalle!

Teksti: Jokerit Salibandy
Kuva: Iiro Karesniemi