Nelosjoukkueen kausi jatkui kahdella tappiolla

19.01.2015

Miesten nelosjoukkueen sarjapelit eivät jatkuneet aivan toivotulla tavalla, kun sen pistesaldo jäi lauantaina nollaan. Vitosdivarin vuoden ensimmäisessä turnauksessa Jokerit IV joutui taipumaan ensin Rangolle 5-1 ja jälkimmäisessä pelissä OJy II vei pisteet selvin 2-7 lukemin.

Päivän ensimmäinen ottelussa Jokereita vastassa oli Urheiluseura Ranko, joka oli vienyt kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä 2-8. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen alkoi erittäin tasaisissa merkeissä ja kahden erän jälkeen oltiinkin maltillisissa 2-1 lukemissa Rangon hyväksi. Erittäin suoraviivaisesti pelannut Ranko kuitenkin löysi maalisuonen viimeisessä erässä ja vei sen lopulta nimiinsä 3-0. Jokereillakin oli ottelussa paikkansa, mutta tällä kertaa viimeistely ei ollut lähelläkään toivottua tasoa, joten kotijoukkueena toimineelle Rangolle ansaittu voitto lukemin 5-1.

Tilastot: Ranko – Jokerit IV

Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli vastaan vaaralliseksi scoutattu Otaniemen Jyllääjät II. Jokerit oli päättänyt lähteä otteluun nöyrästi tappamaan tempoa ja hakemaan paikkoja vastaiskuihin vastustajan virheiden kautta. Ottelun aivan alussa OJy onnistuttiinkin pitämään poissa vaarallisilta maalipaikoilta, kunnes yhdeksän minuutin kohdalla tuli ensimmäinen nukahdus maalin edessä, josta vastustaja rokotti välittömästi. Tämän jälkeen ottelu kääntyikin Jokereiden kannalta murheelliseen suuntaan, kun joukkue otti kolme peräkkäistä ja erittäin tyhmää jäähyä lähes identtisistä tilanteista. OJyn ylivoima oli tikissä ja pallo liikkui kauniisti yhdellä kosketuksella. Kaksi ensimmäistä ylivoimaa päättyikin maaliin ja kolmannen jälkeen OJy nakutti tilanteeksi jo 4-0, juuri Jokereiden saatua viidennen miehen kehiin. Etumatka oli, muutenkin paremmalla jalalla liikkeellä olleille, espoolaisille riittävä, eikä nelosjoukkue päässyt missään vaiheessa enää kunnolla taistelemaan ottelun voitosta. Joukkueenjohtaja Lindqvist lähti hallilta pettyneissä tunnelmissa kahden tappion jälkeen.

Tilastot: Jokerit IV – OJy II

- Hävettää suoraan sanottuna meidän esitykset tässä turnauksessa. Molemmissa otteluissa otettiin täysin turhia jäähyjä, joita ei voi kyllä pelillisin seikoin perustella mitenkään. Ensimmäisessä niillä ei ollut suoraa vaikutusta tulokseen, mutta toinen matsi käytännössä annettiin vastustajalle omilla hölmöilyillämme. Tästä täytyy nyt ottaa opiksi ja kääntää katseet kohti seuraavaa turnausta helmikuussa, Lindqvist pohdiskeli.