Edustusjoukkueen kelkka kääntyi Korsossa - "Tällä voitolla on suuri merkitys jatkoa ajatellen"

03.12.2014

Jokerit Salibandyn edustusjoukkue nappasi tärkeän voiton vierasottelussa sarjassa vielä pisteittä olevaa KorsKaa vastaan. Ottelu pelattiin eilen tiistaina 2.12. Korson Lumo-hallin parketilla, jossa joukkueelle on ollut aina melkoisen paljon haasteita. Ottelun kaksi ensimmäistä erää kulki vahvasti esiintyneen vierasjoukkueen tahtiin, mutta  kolmannessa erässä KorsKa sai hieman juonesta kiinni ja pääsi tasaamaan erän sekä pitämään numerot siedettävinä. Tärkeät sarjapisteet ja täysin ansaittu voitto ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajansa Sami Martikaisen kanssa esiintyneelle Jokeri-ryhmälle lukemin 7-11 (0-2, 1-3, 6-6).

Ottelupöytäkirjaan pääset tästä linkistä.

Jokerit hallitsi ottelutapahtumia täysin ottelun kaksi ensimmäistä erää. Ottelun sankareina häärivät tehot 5+1 tehtaillut Toni Eriksson ja tehoilla 3+4 vahvasti pelnnut Mikael Toivonen. Myös mainiolla pelipäällä olleet kakkosketjun Robert Sainio (2+1) ja Jan Brandt (1+1) sommittelivat hienoja kuvioita illan aikana. Yksi kamppailun ratkaisijoista oli Jokereiden maalinsuulla pelannut Joonas Vastamäki, joka sai hyvin juonesta kiinni, muutamien hieman vaisuhkojen otteluiden jälkeen.

Voiton takuumiehenä häärinyt Toni Eriksson (5+1) nakutteli hienot tehot Korsossa. Kuva: Iiro Karesniemi

Päätöserässä molemmat joukkueet hieman muuttivat taktiikkaa, joka näkyi selkeästi pelin tasossa ja maalimäärässä. KorsKa pääsi kaventelemaan lukemia kolmannessa erässä, mutta peli oli melko hyvin hanskassa Jokereilla läpi ottelun ja näin ansaitusti sarjapisteet Jokereille. Päätöserässä tehtiin yhteensä 12 maalia ja erä päättyikin lopulta tasan molempien iskettyä kuusi osumaa.

Selkeän ryhtiliikkeen tehnyt Jokeri-leiri voi olla tyytyväinen tason nostoon ja kahden ensimmäisen erän puolutuksen tiiviyteen.

Martikainen: "Tästä jäi sopivasti nälkää ensi viikon taisteluun"

Jokereiden päävalmentaja Sami Martikainen oli tyytyväinen kamppailun jälkeen kommentoidessaan ottelun kulkua:

- Lähdimme heti toteuttamaan eri pelisysteemiä mihin joukkue on tottunut. Mielestäni onnistuimme siinä mitä lähdimme tavoittelemaan. Joukkueella oli erittäin hyvä asenne ja henki läpi ottelun, vaikka vastustaja pääsikin vähän nostamaan sykettä päätöserässä.

- Itselleni tietenkin hienoa olla mukana tällaisessa ryhmässä. Maalintekovoimaa ja taitoa on paljon, ja uskon että tuo puolustuspää saadaan kuntoon aivan varmasti, Martikainen toteaa.

- Tällä voitolla on suuri merkitys jatkoa ajatellen. Viimeisestä kympistä jäi sopivasti kiukkua ja nälkää ensi viikon treeneihin ja Tiikerit-otteluun.

- Huomenna jatketaan treenaamista ja aloitetaan keskittyminen viimeiseen matsiin ennen joulutaukoa, päättää hienon debyytin päävalmentajana tehnyt Martikainen.

Seuraavaksi sarjajohtaja Tiikereiden kimppuun

Jokerit kohtaa ensi viikolla tärkeässä vuoden viimeisessä sarjaottelussa tällä hetkellä sarjaa johtavan Tikkurilan Tiikerit. Joukkue lähtee tulevaan harjoitusjaksoon luottavaisena ja uusiutuneena, sillä joukkueen uudet vahvistukset ovat kaikki edustuskelpoisia tulevassa ottelussa. Ottelu pelataan Tikkurilan Urheilutalolla ensi viikon perjantaina 12.12. kello 18:30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Teksti: Jokerit Salibandy
Kuva: Iiro Karesniemi

Edustusjoukkue vahvistaa rivejään - "Hienoa saada äijät takaisin kotiin"
Edustuksen uusi päävalmentaja Sami Martikainen - "Kehittämisessä täytyy ensin kohdata faktat"