A-pojat lohkovoittajana kivenkovaan eliittisarjaan ja millä tavalla!

27.10.2014

Jokereiden A-pojat valmistautui huolellisesti eliittisarjan päätöskierroksen peleihin, jotka pelattiin lauantaina 25.10 Loviisan tyylikkäässä Agricola-hallissa. Joukkue harjoitteli viikolla peräti neljänä päivänä ja sen lisäksi käytiin "aamujäillä" kotihallissa Campo Sportcenterissä lauantaiaamuna ennen siirtymistä Loviisaan tilausbussilla. Tämä kaikki kannatti, sillä tuloksena oli 5-5 tasapeli ÅIF:ia vastaan sekä 5-4 voitto lohkon selkeää ennakkosuosikkia AC HaKia vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ÅIF, joka tiedettiin kurinalaiseksi joukkueeksi, joka puolustaa uhrautuvasti ja iskee nopeasti vastaan. Joukkueelle painotettiin ennen avausottelua sitä, että ollaan hereillä heti alusta alkaen. Tämä ei kuitenkaan toteutunut, vaan olimme  ensimmäiset viisi minuuttia erittäin vaisuja ja koko ajan vastustajaa askeleen perässä.

Tämä näkyi myös tulostaululla, kun ÅIF siirtyi ajassa 4.29 pelissä 0-1 johtoon. Erän toisella puolikkaalla aloimme pääsemään omalle tasollemme ja tasoitusmaali näki päivänvalon ajassa 9.13, kun Sasu Turunen iski komean maalin Rasmus Kaijasen millintarkasta syötöstä.

Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä molemmilla ollessa omat hyvät tilanteensa. Huono laatu laukauksissa piti kuitenkin huolen siitä, että ÅIF -veskarin taakse ei mennyt erässä yhtään palloa. ÅIF pääsi tekemään yhden maalin komean kuvion päätteeksi ja johti peliä kahden erän jälkeen lukemin 2-1.

Kolmannessa erässä nähtiin tapahtumia koko rahan edestä

Draaman ensikohtaukset saatiin muutaman peliminuutin jälkeen, kun saimme täysin käsittämättömän jäähyn, josta kaveri rankaisi komealla kuviolla ja peli 3-1. Tästä minuutti eteenpäin ja Jokerien jäähyboksissa oli kaksi kaveria ja edessä 5-3 -alivoima. ÅIF -ylivoima oli erittäin tehokasta ja peli olikin yhtäkkiä 5-1.

Viimeiseen kuuteen minuuttiin nähtiin sitten jotain sellaista, jota ei ihan joka päivä näe. Ensin Jokereiden valmennus otti aikalisän ja rauhoitti pelaajiston alivoimatakaiskujen jäljiltä sekä loi uskoa viimeiseen kuuteen minuuttiin. Tämän jälkeen saatuamme pallon hallitusti hyökkäysalueelle, otimme veskarin pois ja ajassa 40.18 olikin kavennusmaali tosiasia, kun Markus Loikala laittoi pallon maaliin Santeri Multasen hyvästä syötöstä.

Seuraavan kerran pelikello pysähtyi uudelleen ajassa 40.45, kun Tuomas Liukolampi teki kerrassaan komean maalin, kun hän laittoi Joonas Rimpinevan loistavasta poikittais-syötöstä pallon ilmasta maaliin! Peli 5-3 ja paniikki ÅIF -leirissä oli nähtävissä. Peli täysin Jokereiden hallinnassa ja ajassa 42.26 Liukolampi teki illan toisensa Riku Isolan syötöstä.

Maalin jälkeen ÅIF:n pelaajat olivat täysin pyörryksissä ja Jokerit käytti tämän hyväkseen, kun hurjassa vireessä ollut Liukolampi tälläsi tasoituksen ajassa 43.13! Lopussa Liukolammella oli vielä paikka tehdä voittomaalikin, mutta maaliviivaa pidemmälle ei valitettavasti palloa saatu. Tuloksena 5-5 tasapeli ja tilanne sellainen, että toisestakin pelistä tarvittiin vähintään piste jatkopaikan varmistamiseksi.

Lohkon ennakkosuosikkia vastaan tasapeli vaatimuksena

Toisessa pelissä vastaan asettui lohkon ennakkosuosikki sekä erittäin kovatasoinen AC HaKi. Taaskaan ei oltu ottelun alussa millään tavalla hereillä ja HaKi menikin halvalla maalilla ansaittuun 0-1 johtoon. Toiseen erään tuli sisuuntunut Jokerit, joka teki ensimmäiseen neljään minuuttiin kaksi maalia, kun ensiksi fantastisen pelin pelannut Markus Loikala tasoitti pelin ja hetkeä myöhemmin huikeat kaksi peliä kentän joka osa-alueella raatanut Nico Stranne sai palkintonsa 2-1 maalin muodossa, johon syötön tarjoili ketjukaveri Turunen.

Tästä hetkeä myöhemmin HaKi käytti hyväkseen Jokerien uinahduksen ja peli 2-2 ja näissä lukemissa mentiin myös toiselle erätauolle. Kolmannen erän alku oli varovaista ja tunnustelevaa peliä ja ei kauaakaan, kun HaKi iski maalin kuin tyhjästä ja siirtyi 2-3 johtoon. Sisukas jokerijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan painoi peliä vastustajan päätyyn vaihto toisensa jälkeen ja HaKi joutui rikkomaan. Ylivoimapeli toimi ja peleissä monessa mukana ollut Niko Marjeta tälläsi komean maalin hienon ylivoimakuvion päätteeksi ja peli 3-3. Seuraavan kerran Jokerit juhli maalia ajassa 40.43, kun Liukolampi pisti pallon maaliin Rimpinevan fantastisesta esityöstä ja jatkopaikka häämötti reilun neljän minuutin päässä.

HaKi oli kuitenkin kova vastus loppuun asti. Tästä osoituksena kovan karvauksen seurauksena annettu rankkari, josta heidän pelaaja pisti pallon kylmänviileästi maaliin ja peli 4-4 ajassa 43.10. Ajassa 44.24 kuitenkin vastasi maalista Jokerit ja Liukolampi, joka räjäytti parikymmenpäisen Jokerien fanikatsomon hurjaan huutoon tälläämällä pallon maaliin ja peliin 5-4:ään! Viimeiset 36 sekuntia kentällä nähtiin kaksi hurjasti taistelevaa joukkuetta, mutta ei enempää maaleja, joten voitto Jokereille lukemin 5-4 ja tappioton alkusarja oli tosiasia!

Jokerit Salibandyn urheilujohtaja Mikael Toivonen kommentoi loistavia pelejä seuraavasti:

- Tänään näki kyllä kaikesta, että jokainen ukko oli tosissaan ja valmiina ottamaan tarvittavat pinnat kotiin. Huikeat aamutreenit Campossa, bussimatka Loviisaan, musan pauhaamista kopissa ja ylimääräinen häsläyskin oli jätetty pois. Se kertoi siitä, että joukkuehenki oli huipussaan ja jokainen pelaaja tiesi tasan tarkkaan, millainen ero olisi pelata divarin eliittiä kuin aluesarjaa, jossa kaikilla joukkueilla ei ole edes kunnon pelikamoja.

- Ekassa matsissa ÅIF antoi meille pallon lähes täydellisesti, mutta iski todella vaarallisesti vastaan. Pelikurimme katosi hieman kolmannessa erässä ja vastustaja karkasikin jo 1-5 johtoon. Joukkueessa oli kuitenkin iso määrä johtajuutta ja jätkät iskivät neljä maalia ilman maalivahtia viimeiseen viiteen minuuttiin.

- Toiseen matsiin vastustajaksi asettui lohkon suurin ennakkosuosikki AC HaKi. Tiesimme, että tarvitsemme vähintään pinnan mennäksemme jatkoon.

- Ottelu aaltoilikin päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli paljon laatupaikkoja. Olimme loppupeleissä kuitenkin kurinalaisempi joukkue ja ansaitsimme paikan auringosta. Joukkueesta on pakko nostaa esiin Tuomas Liukolampi, joka siirtyi hyökkääjäksi sarjan viimeiseen otteluun. Mies paukutti kaksi tärkeää maalia ja kolmessa viimeisessä pelissä maaliverkot heiluivat yhteensä 8 kertaa.

- Huh huh! Tämä on kyllä iso juttu, sillä joukkue meni viime kaudesta melkein täysin uusiksi. Tuore valmennuskaksikkomme Marttin Herranen ja Sami Aikio on ollut puikoissa vähän yli kuukauden ja tuoneet hyvää tekemisen meininkiä ryhmään. Tämä on vasta alkua ja on ilo seurata, mihin tämä joukkue vielä todella yltää, Toivonen päättää.