Askel eteenpäin - nelosjoukkueelle murskavoitto ja harmittava tappio

27.10.2014

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut miesten nelosjoukkue lähti kiillottamaan kilpeään vitosdivarin toiseen turnaukseen 26.10. Espoossa. Ensimmäisessä ottelussa Jokerit IV murskasi Helsinkiläisen Merriksen lukemin 9-0. Toisessa ottelussa vastaan tullut SS Trombi oli kuitenkin vielä liian kova pala purtavaksi ja Jokerit joutui nöyrtymään tappioon 6-3 lukemin.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettunut Merris oli aloittanut kautensa, Jokereiden tapaan, kahdella tappiolla. Ensimmäisen turnauksen heikot tulokset näkyivätkin varsin tunnustelevana ja varovaisena pelinä ottelun alussa. Erän loppupuolella nelosjoukkue sai kuitenkin koneitaan hieman käyntiin ja erätauolle lähdettiin lukemissa 2-0. Ottelun edetessä ote siirtyi enenevissä määrin Jokereille ja toisen erän viime sekunneilla Teemu Lepola täräyttikin taululle jo lukemat 5-0. Merriksellä oli koko ottelun ajan hankaluuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja ja hienon ottelun Jokereiden maalilla pelannut Antti Sinkko hoiti loput. Ajassa 36:00 Max Huolman sai kunnian viimeistellä ottelun loppulukemat 9-0, kapteeni Mikko Toivasen syötöstä. Max oli, kahden syöttöpisteensä lisäksi, saalistanut ottelussa kaksi maalia ennen tätä, joten yleisö pääsi heittelemään lippalakkejaan kentälle.

Tilastot: Jokerit IV - Merris

Toinen ottelu alkoi samoissa merkeissä kun ensimmäinenkin. Digitaalit pysähtyivät jo ajassa 1:19, kun Niko Laaksonen löi nelosjoukkueen 0-1 johtoon. Ottelu muutti kuitenkin nopeasti suuntaa ja SS Trombi otti kuskin paikan. Jokereilla tuntui olevan vaikeuksia saada jalkojaan auki ensimmäisen ottelun jäljiltä ja Trombi vyörytti nopeudellaan peliä Helsinkiläisten päätyyn. Nelosjoukkueen puolustus toimi kuitenkin pääsääntöisesti hyvin, joten ottelu pysyi tasaisena. Toiselle erätauolle siirryttiin Trombin 2-1 johdossa ja näytti siltä, että kolmannesta erästä muodostuu kova taisto sarjapisteistä. Nelosjoukkueen keskittyminen ja maltti jäivät kuitenkin erätauolle ja Trombi paukutti erän alkuun neljä maalia reiluun viiteen minuuttiin. Jokerit onnistuivat saamaan loppuun vielä hyvän ryminän päälle ja kavensivat lukemia, mutta Trombin etumatka oli liian pitkä ja se korjasi pisteet lopulta lukemin 6-3. Joukkueenjohtaja Henri Lindqvist oli varovaisen positiivisissa tunnelmissa turnauksen jälkimainingeissa.

Tilastot: SS Trombi - Jokerit IV

- Selvä askel oikeaan suuntaan ensimmäisestä turnauksesta. Ensimmäinen peli hoidettiin suvereenisti kotiin. Toisessa pelissä vastus oli huomattavasti kovempi, mutta siinäkin olisi ollut mahdollisuudet jopa voittoon asti. Kolmannen erän musta viisiminuuttinen ratkaisi pelin, joka tietysti harmittaa. Hyvä oppitunti meille kuitenkin, että keskittymisen täytyy säilyä koko ottelun ajan. Muutama selvä haaste meillä on omassa pelissämme vielä, joita lähdetään nyt ratkomaan ennen seuraavaa turnausta, Lindqvist hahmotteli kauden jatkumista.