Asennetta etsimässä

13.10.2014

Jokerit – TU :

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä vastaan tuli sarjan tappioilla aloittanut TU. Ennakkoon sarjan heikoimpana joukkueena pidetty TU antoi ottelun alussa reilussa kahdessa minuutissa Jokereille puoli-ilmaiseksi nopean 3-0 johdon ja joukkueemme ei osannut käsitellä tätä tilannetta riittävän kypsästi. Yhdessä tekemisen laatu heikkeni, omat tehopisteet alkoivat kiinnostamaan pelaajia ja osalla keskittyminen herpaantui pahasti itse pelistä. Toisaalta keskittymisen herpaantuminen on inhimillistä tilanteessa missä päästään nopeasti ja liian helposti selvään johtoon.

Voikin sanoa, että hyvän ensimmäisen viiden minuutin jälkeen Jokerit esitti viimeiset 40 minuuttia sellaista salibandya mikä sai valmennusjohdon raivon partaalle. Oikeastaan koko joukkue alisuoritti tasoonsa nähden kapteeni Santeri Multasta lukuun ottamatta. Tämän saivat pelaajat myös kuulla ottelun jälkeen ja onneksi suurimmasta osaa pelaajista näki, että he ymmärsivät pelanneensa erittäin heikon pelin.

Loppunumerot ottelussa kirjattiin 7-3 Jokereiden hyväksi eikä TU päässyt missään vaiheessa lähietäisyydelle Jokereista. Valmistautumisena iltapäivän tärkeään Indians-peliin tätä ei voinut kuitenkaan pitää onnistuneena.

Indians – Jokerit :

Iltapäivän toisessa ottelussa vastaan asettui loistavaa juniorityötä tekevä Espoon Indians. Valmennusjohdon papereissa Indians on ehdottomasti SM-tason jengi ja näistä lähtökohdista Jokereilla piti olla otteluun loistava asema iskeä altavastaajan paikalta. Valitettavasti joukkue kuitenkin tuli otteluun ehkä liikaakin nöyristelemään ja Indians näytti heti ensimmäisessä erässä valtavan tasoeron. Ensimmäisen erän jälkeen taululla ”komeilivat” 4-0 – lukemat Indiansin hyväksi ja tämä oli täysin oikeutettu tulos pelitapahtumiin nähden, sillä Jokereilla taisi olla vain yksi oikea laukaus maalia päin ensimmäisessä erässä.

Toiseen erään kentälle saapui kuitenkin sisuuntuneempi Jokeriryhmä, joka uskalsi ruveta jo vähän pelaamaan ja luottamaan itseensä huonon alun jälkeen. Maalipaikkojakin alkoi syntyä toiseen päätyyn ja kaikkinensa erää voi pitää suht tasaisena vaikka Indians edelleen toki hallitsevampi osapuoli ottelussa oli.

Kolmanteen erään päätettiin nostaa karvausta reilummin ja lähteä iskemään Indiansin pakkeihin kiinni vähän suuremmallakin riskillä. Niin kuin yleensä tällaisessa tilanteessa niin tilanteita alkoi syntymään molempiin päihin. Jokerit pääsi iskemään katkoista hyvin vastaan useamman kerran ja vaarallisia tekopaikkoja syntyi useampia. Samaan aikaan maalivahtimme Olli Lohilahti torjui hyvin Indiansille avautuneita ylivoimahyökkäyksiä.

Loppunumerot ottelussa kirjattiin 6-3 Indiansin hyväksi ja surkean alun jälkeen tätä voi pitää ihan inhimillisenä tuloksena. Suht selvästi kuitenkin ottelussa näkyi se kuinka paljon fyysisempiä, nopeampia ja taitavampia Indiansin pelaajat vielä tässä vaiheessa ovat. Ja tätä eroa ei pysty kuromaan kiinni kuin kovalla työnteolla!

Kuva: Vesa Tarvainen