A-poikien sarja napakasti käyntiin - "Työmoraali sekä arvokkaat sarjapisteet isoimmat asiat"

04.10.2014

Jokereiden A-pojat olivat ennen sarjan avausottelua saaneet muutamia hyviä harjoituksia alle ja joukkue lähti luottavaisena kauden avausotteluun ToTe:a vastaan lauantaina 4.10. Campoon. Ottelu lähti käyntiin varovaisissa ja tunnustelevissa merkeissä, kuitenkin Jokerien lievässä hallinnassa. Molemmat joukkueet saivat avauserässä aikaiseksi muutaman maalipaikan, mutta erätauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisen erän alussa joukkueelle tapahtui pelin ainoa nukahdus, kun aloitustappion jälkeen vastustaja pääsi vapaasti nousemaan kohti Juuso Mannisen vartioimaa maalia ja päätti nopean hyökkäyksen 0-1 maaliin. Tämän jälkeen Jokerit otti taas pelin hallintaansa ja saikin aikaiseksi muutamia hyviä tilanteita ja lopulta joukkueen kapteeni Juho Laitinen pääsi tasoittamaan pelin 1-1:een maalin edestä. ToTellakin oli muutama paikka erän lopulla, mutta toiselle erätauolle mentiin 1-1 tasalukemissa.

Kolmas erä jatkui Jokereiden lievällä hallinnalla ja erän loppua kohti joukkue pyrki yksinkertaistamaan peliään ja onnistuikin tekemään 2-1 maalin, kun Santeri Multanen laukoi kaukaa tarkan vedon alakulmaan. Erän loppu meni vielä jännittäväksi, kun Jokerit joutui alivoimalle minuutti ennen loppua ja vastustaja pyöritti peliä kuudella neljää vastaan. Jokerit osoitti kuitenkin sisua ja taistelutahtoa ja tappoi alivoiman loistavasti. Näin ansaittu voitto Jokereille lukemin 2-1 ja kaksi tärkeää sarjapistettä Campon jengille.

Joukkueen tuore valmentaja Sami Aikio kommentoi peliä seuraavasti:

- Lyhyestä yhteisestä valmistautumisesta johtuen pelillisiin asioihin jäi vielä parannettavaa, mutta kokonaisuutta tarkasteltaessa ilahdutti kaikkien pelaajien työmoraali sekä arvokkaat sarjapisteet. Peli piti sisällään paljon positiivisia asioita ja tästä on hyvä jatkaa.

Ottelusta jäi paljon hyvää jatkoa ajatellen. Joukkueen puolustuspeli toimi enimmäkseen hyvin ja maalilla Juuso Manninen osoitti maalivahtipelin olevan kunnossa. Eniten parannettavaa jäi hyökkäysten viimeistelyyn sekä pelin avaamiseen. Nyt joukkue pääsee treenaamaan kaksi viikkoa ja seuraavaksi kohdataan sarjassa 19.10 Tiikerit Akatemia kello 16.00 ja Loviisan Tor kello 19.00 Sipoon Areenalla.

Teksti: Marttin Herranen