Fonseliukselle hattutemppu

24.08.2014

Viimeisessä SM-karsintaottelussamme sunnuntaina Ilvestä vastaan ei ollut enää varsinaista panosta kehissä. Enemmänkin kyse oli siitä, että kumpi molemmat ottelunsa edellisenä päivänä hävinneistä joukkueista saisi sen ainokaisen karsintasarjan voittonsa.

Liekö aamu-unisuus, vaiko vastustajan totaalinen aliarvioiminen ollut kyseessä, sillä niin takkuista ja nihkeää oli pelimme alussa. Syötöt menivät minne sattuivat ja puolustuspääkin vuosi pahasti. Lisäksi vetomme kohti vastustajan maalia olivat luokattoman huonoja.

Ensimmäisen erän jälkeinen valmentaja Antti ”Kepo” Kemppisen pitämä palopuhe toi pientä ryhtiä tekemiseen ja pääsimme pikkuhiljaa kiinni omaan pelaamiseemme, mutta oikeastaan vasta kolmas erä oli sellaista tekemistä mitä sen tuleekin olla. Kymmenen viimeisen peliminuutin aikana 4 tehtyä maalia vastustajan verkkoon (viimeinen tyhjään maaliin Ilveksen yrittäessä vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla) antaa lupauksia tulevaisuuteen.

5-3 voitto Ilveksestä ja B-poikien ensimmäinen voitto SM-karsinnoista on nyt tosiasia ja ensi kerralla ainakaan ei enää sen hankkiminen aiheuta paineita. Tästä on hyvä jatkaa kovalla treenaamisella kohti syksyn tiukkoja pelejä.

Kuva: Vesa Tarvainen                 Kuvassa ottelussa hattutempun tehnyt Ville "Fona" Fonselius.