Gorilla Open - valmistautumista SM-karsintoihin

11.08.2014

Jokerit - PHSB :

Edellisenä iltana oli joukkueelle harjoituksissa painotettu hyvää valmistumista aamupeliä varten, mutta neuvot eivät selvästikään olleet menneet perille asti, sillä niin huonosti joukkue tuli aamun ensimmäiseen peliin. Vaikka vastustaja oli joutunut matkustamaan Lahdesta saakka paikalle ja istumaan autossa tunnin verran, niin silti PHSB tuli peliin paljon valmiimpana ja terävämpänä. Joukkue vei Jokereita kaksinkamppailuissa ja jalalla muutenkin.

Suureksi ongelmaksi nousivat myös erilaiset merkkausvirheet omassa päässä niin nopeissa vastaiskuissa kuin myös pidempien pyöritysten päätteeksi. Kauden valmistautumisessa on käyty vahvasti läpi keskustan pelaamista ja tiukan pakan rakentamista omaan päähän, mutta tähän aamun ensimmäiseen peliin nämä ohjeet eivät tuntuneet olevan muistissa.

Joukkueemme pallollinen peli ei myöskään lähtenyt pyörimään toivotulla tavalla ja maalipaikat menivätkin selvästi Lahdesta saapuneille vierailijoille. Kaikkinensa ottelun 1-7 lopputulos kuvastaa pelitapahtumia aika hyvin, vaikka Jokereillakin toki joitain hyviä paikkoja ottelussa oli. Yksinkertaistaen: PHSB teki kaikki asiat paremmalla tasolla läpi ottelun ja täysin ansaitsi voittonsa.

Jokerit - Jokerit Team :

Päivän toiseen otteluun valmistumista muutettiin siten, että otteluun rakennetut ketjut hoitivat itsenäisesti alkulämmön samalla käyden pelillisiä asioita läpi. Ensimmäisen ottelun kaltaista rakoilua puolustuspäässä ei saisi enää tapahtua samalla tavalla kuin päivän ensimmäisessä pelissä. Joukkue tulikin otteluun paljon paremmin valmistautuneena kuin aamun ensimmäiseen peliin ja saikin sen haltuunsa heti alusta alkaen. Pallo alkoi liikkua pelaajalta toiselle sillä tavoin kuin valmennus oli halunnut. Myös vastustaja saatiin pidettyä pois parhailta maalipaikoilta ja puolustuspääkin saatiin tällä kertaa pidettyä tiiviinä pakkana.

Ensimmäinen erä oli joukkueelta kaikkinensa laadukas ja tähän voimme olla tyytyväisiä. Toiseen erään pelin taso kuitenkin laski hiukan sitä mukaa, kun pelaajille alkoi tulla tunne, että ottelu on täysin joukkueemme hallinnassa. Joukkue ei pelannut enää niin hyvin yhteen. Toisaalta pelaajista alkoi näkyä hiukan kunnon hymyäkin kasvoilta, kun päästiin niin hyvin hallitsemaan kenttätapahtumia.

7-1 voitto kuitenkin saldona ottelusta ja samalla joukkue avasi kauden voittopelinsä neljännessä harkkapelissä.

AC HaKi - Jokerit :

Päivän kolmanteen otteluun teema oli hyvin selvä; Jokerit tarvitsi ottelusta voiton päästääkseen päivän päättävään finaaliin. Hakille taas ottelusta riitti tasapelikin varmistamaan paikan loppuotteluun.
Ottelu käynnistyi hiukan hermostuneissa merkeissä molempien joukkueiden osalta ja parhaille maalipaikoille kummatkaan eivät aivan alussa päässeet. Erän puolenvälin jälkeen Haki pääsi kuitenkin iskemään ottelun avausmaalin muutaman hyvän tekopaikan jälkeen. Ensimmäinen erä jatkui tämän jälkeen tasaisena molempien joukkueiden saadessa muutamia hyviä maalipaikkoja aikaiseksi. Molemmissa päissä maalivahdit kuitenkin hoitivat nämä muutamat pahat paikat taidokkaasti ja kävi selväksi, ettei kumpikaan joukkue tulisi ainakaan maalivahtipeliin kaatumaan.

Toisen erän alussa Jokereille harmaita hiuksia tuotti joukkueen saama viiden minuutin jäähy. Alivoima oli kuitenkin hyvässä kunnossa ja Ac Haki ei päässyt juurikaan hyville maalintekopaikoille. Aivan koko viittä minuuttia hyvin taistelleet Jokerit eivät kuitenkaan kestäneet, vaan minuutti ennen jäähyn loppumista Haki pääsi iskemään 2-0-johtomaalin. Tämän jälkeen joukkueen peluutusta hiukan tiivistettiin, koska muutamia pieniä loukkaantumisia oli sattunut tiukan pelin tuoksinnassa ja näin ollen alkuperäiset ketjut eivät olleet pysyneet enää kasassa.

Erän lopussa joukkueen laadukas tekeminen alkoi vihdoin tuottamaan tulosta ja vajaan minuutin sisällä Jokerit pääsikin iskemään kahdesti, osittain vastustajan avustuksella, pelin tasoihin 2-2:een. Pelin teema oli kuitenkin selvä alusta saakka ja ainoastaan voitto kelpaisi Jokerilaumalle ottelusta. Ottelun loppupuolella karvausta nostettiin selvästi miesvartiointiin ja yritettiin päästä kiinni vastustajan pallollisiin pelaajiin jo ylhäältä saakka.
Viimeiset puolitoista minuuttia yritettiin ottelun voittomaalia vielä ilman maalivahtia, mutta vastustajan maalivahti oli hereillä ja hoiti pari tiukkaa paikkaa loistavilla torjunnoillaan. Näin ollen lopulta pisteet jaettiin 2-2-tuloksella, AC HaKin hoitaessa itsensä finaaliin PHSB:n seuraksi. Kaikkinensa voi sanoa, että ottelun lopputulos kuvasti hyvin pelin kulkua ja oli varmasti oikeudenmukainen pelitapahtumiin nähden.

Kaikkinensa päivästä voi todeta, että joukkueen suorittaminen ja sen laatu nousi pelistä toiseen, mitä voidaan pitää hyvänä merkkinä parin viikon päässä siintäviä SM-karsintoja ajatellen. Fakta on kuitenkin se, että töitä on vielä paljon edessä ja aikaa todella vähän. On kuitenkin varmaa, että Jokerit tulee antamaan kahden viikon päästä kaikkensa taistellessaan koko sydämellään paikasta SM-sarjassa, toivottavasti se riittää horjuttamaan lohkossamme olevia kovia ennakkosuosikkeja.

Kuva: Vesa Tarvainen