A-pojat haki neljä pistettä Porvoosta

01.02.2016

A-pojat jatkoi pelejään lauantaina Porvoossa, jossa vastaan asettuivat Loviisan Tor sekä AC HaKi. Avausotteluun Toria vastaan valmistauduttiin hyvin ja pyrittiin luomaan joukkueeseen keskittynyttä ja rentoa ilmapiiriä. Menikö ilmapiiri sitten liiankin rennoksi, mutta pelin alku oli Jokereilta erittäin heikko.
Muutamia näennäisiä tilanteita pystyttiin luomaan, mutta pääasiassa erä eteni Torin komennossa, joka pelasi erittäin hyvää salibandya.

Ensimmäiselle erätauolle selvittiin vielä 1-0 tappioasemassa, mutta toisen erän alussa vastustaja karkasi jo 3-0 johtoon ajassa 19.48. Tämä pakotti valmennusjohdon ketjurulettiin, joka tuottikin tulosta ja herätti joukkueen täysin erilaiseen pelaamiseen. Ensiksi Nico Stranne kavensi pelin 3-1:een Santeri Multasen taidokkaasta syötöstä. 33 sekuntia myöhemmin kapteeni Casper Fagerström iski lukemat 3-2:een ja 49 sekuntia tästä Ville Järven röyhkeä ajo maalille toi pelin jo tasoihin. Tämän jälkeen tapahtui se, mitä joskus tapahtuu, kun toinen joukkue saa hengen päälle ja pelaa jopa ylihyökkäävästi eli Tor pääsi menemään 4-3 johtoon, kun puolustajia ei näkynyt lähimaillakaan. Erätauolle mentiin kuitenkin Jokereiden 4-6 johdossa, kun Tuomas Liukolampi osui kahdesti ja Pasi Leino kerran. Toinen erä siis Jokereille lukemin 2-6.

Kolmanteen erään lähtiessä painotettiin sitä, että tärkein asia on pelata samaa energistä peliä kuin toisessa erässä, unohtamatta kuitenkaan puolustamista. Erään saatiin yksi maalikin aikaiseksi, kun Topias Kangas iski taidokkaan maalin Aleksi Lallukan erinomaisesta syötöstä. Erässä nähtiin myös kaksi Jokereiden jäähyä, jotka joukkue erinomaisesti tappoi vastustajan saadessa näiden aikana yhden loistavan maalipaikan, jonka erinomaisen pelin pelannut Niko Silander torjui komeasti. Loppulukemat avausottelusta siis 4-7 Jokereille.

Toisen pelin teemoja oli ottaa mukaan avausottelun viimeiset 25 minuuttia ja olla ottamatta mukaan samaisen pelin ensimmäistä 20 minuuttia. Peli etenikin alusta asti Jokereiden komennossa HaKin saadessa paikkansa lähinnä muutamista vastaiskuista.

Avausmaali nähtiin ajassa 2.08, kun Nico Stranne laukoi suoraan Tuomas Liukolammen syötöstä pallon vastustamattomasti maaliin. HaKi pääsi tasoittamaan erätaukolukemiksi 1-1, kun Jokerit hyökkäsi liian innokkaasti, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toinen erä mentiin täysin Jokereiden komennossa ja erä menikin Jokereille lukemin 3-0, kun maalinteossa onnistuivat ottelun ehdoton man of the match Nico Stranne kahdesti sekä Casper Fagerström kerran ylivoimalla. HaKi sai erän parhaat mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta erinomaisesti tässäkin pelissä pelannut alivoima sekä maalivahti Nico Paasela pitivät maalin koskemattomana.

Kolmaskin erä alkoi Jokereiden komennossa ja Janne Lindbergin iskettyä vaparista lukemat 5-1:een alkoi näkymään HaKin pelaajien heikko hermokontrolli. Ensiksi pari kertaa ajeltiin maalivahtimme päälle kahden minuutin rangaistusten arvoisesti ja kolme sekuntia ennen pelin päätöstä sitten vähän rajummin kahden miehen voimin, joista molemmat saivat ansaitut pelirangaistukset. Ennen tätä loppuepisodia nähtiin vielä pelissä pari maaliakin HaKin tehdessä 5-2 kavennuksen ja Fagerströmin viimeistellessä Tuomas Erikssonin loistavan esityön päätteeksi loppulukemat 6-2:een.

Kahden voiton päivää voidaan pitää joukkueelta onnistuneena. Onnistumisia tuli taas laajalla rintamalla ja edellisessä turnauksessa tökkinyt alivoimapeli oli sataprosenttista. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin, joita on 14.2.2015 peräti kolme kappaletta.

Seuraavassa neljä maalia kahteen peliin tehneen Nico Strannen kommentit peleistä:

- Loviisaa vastaan aloitettiin hyvällä fiiliksellä erinomaisten futisalkulämpöjen jälkeen. Alkupeli tehtiin omalle tyylille uskollisena vaikeaksi itsellemme ja sitä kautta Tor pääsi helposti johtoon.

- Toisessa erässä saatiin oma vire päälle ja tehtiin kahteen minuuttiin kolme maalia ja mentiin ohi.

- Sen jälkeen peli kääntyikin meidän puolelle ja oltiin enemmän hereillä ja otettiin ohjat käsiimme, mikä toi lopullisen voiton.

- HaKia vastaan aloitettiin varovasti ja se tuotti sen, että ensimmäinen minuutti mentiin päädystä päätyyn. Omalla pelillä pienen rauhoittamisen jälkeen saatiin ottelun ensimmäinen maali.

- Toinen erä oli selvästi meidän ja tasaisesti naulattiin kolme maalia siihen erään ja se lannisti vastustajan.

- Pelin loppu oli jotain ihan käsittämätöntä ja siihen on vaikea löytää edes sanoja. Ensiksi maalivahtiamme työnnetään rajusti, kun hän on ottamassa ilmasta palloa ja sen jälkeen vielä lyödään poikittaisella rintaan.

- Oma hyvä pelivireeni lähti siitä, että valmistauduin peleihin hyvin ja lähdin Porvooseen sillä asenteella, että joukkueelle tulee 4 pistettä ja jos itsellekin saisi muutaman, niin näyttäisi tilastot hieman paremmalta.

- Lauantaina sattui sitten pallo pysymään lavassa ilman ylimääräisiä pomppuja ja säheltämisiä ja vedot upposi sinne minne pitikin.