B-poikien peli vuoristoradassa

27.01.2016

B-poikien peli osui sunnuntai-iltana 24.1. Campossa pahaksi onneksi vuoristoradan syöksyyn, kun kotijoukkueen vieraana käväisi espoolainen Esport Oilers NG. B-pojat saivat nyt vuorostaan lyödä päitään juuri samaiseen mäntyyn kuin mihin hartaasti nakutteli sen viikon takainen Hämeen vieras Steelers. Mäkihyppytermein kuvailtuna: joukkueelta meni ponnistus ohi, ilmalento sujui räpiköidessä ja kummulle tömähti rehellinen mahalasku tappioluvuin 4 – 12.

Ensimmäiseen erään joukkue näytti vielä lähtevän siten, kuin oli piirustuspöydällä suunnitellutkin: Tiedossa oli tasaväkinen peli, mutta kotijoukkue näytti olevan erässä juuri sen ratkaisevan piirun verran niskan päällä, minkä turvin voittoa voitiin ottelusta lähteä tavoittelemaan. Ottelun ensimmäinen maali - täysin umpimähkäisestä mailojen vastakkain kalahduksesta jokerimaaliin kimmonnut ”sattumapallo” - herätti tosin heti pahoja aavistuksia siitä, missäköhän asennossa planeetat mahtavatkaan Jokerien horoskooppitaivaalla nyt lojua. Joukkueen varmat kuittaukset Aleksi Kempin (Jere Karavirta) ja Vili Mielosen (Miika Ryhänen) toimesta kuitenkin palauttivat ajatukset takaisin oikealle suunnalle. Erän lopulla Oilers osui kaksi kertaa peräkkäin ja varsinkin Oilersin 2 - 3 -johtomaali herätteli tauolle lähdettäessä ikäviä aavistuksia jo toistamiseen: tuo taisi nyt mennä sisään vähän turhan helpohkosti…

Toisessa erässä pahat aavistukset saivat jatkoa ja päätyivät lopulta epäuskoiseksi hämmennykseksi: puolustustyölle ja joukkueen maalivahdeille ei tosiaankaan osunut se aivan parhain päivänsä ja takaiskumaalien toistuessa kotijoukkue erehtyi kerta kerran jälkeen ylihyökkäämään aina vimmaisemmin ja pakonomaisemmin tuottaen näin pelinsä nopeasti vastahyökkäyksiin kääntäneelle Oilersille aina vain uusia ja uusia maalintekotilanteita. Tilanne muistutti tutusti viikon takaista Steelers-peliä, mutta tuolloin ”hyödyttömän hyökkääjän” roolissa sai olla vierailija. Emppu Perttulan (Olli Uusitalo) kavennus nostatti vielä toiveita pelin kääntämisestä, mutta Oilers onnistui pian repimään karkumatkaansa jälleen suuremmaksi. Erän viimeisellä sekunnilla verkkoon vierähti jo Oilersin kymmenes maali ja erätauolle poistui hiljaisia sinipaitoja.

Viimeiseen erään Jokerit tiivisti rivinsä kahteen ketjuun, joita kolmas ajoittain tuki ja lepuutti, mutta joukkueen paras terä ei ollut enää tässä vaiheessa löydettävissä ja erä päättyi maalin tappioon luvuin 1 – 2. Jokerien viimeisestä kavennuksesta ottelun lopussa vastasi Santeri Multanen (Topias Kangas) ylivoimalla.

Ottelussa jokerijoukkue ei tappioaseman synkistyessä enää muistanut omia vahvuuksiaan: nöyrää ja kärsivällistä puolustamista, vaan mieli paloi tappiotilanteessa yhä voimakkaammin hätäisiin hyökkäyksiin – ja omiin palatessa saatettiin sitten usein olla jo myöhässä ne ratkaisevat hetket ja puolen askeleen mitat. Ja joukkueen vuoristoratajunaan olivat tosiaan tällä kertaa valitettavasti eksyneet mukaan myös joukkueen maalivahdit.

Seuraavaksi B-pojat hakevat peliinsä selkeää ja vakaata nousukiitoa Heinolan Vierumäeltä, jossa joukkue kohtaa vieraspelissä sunnuntaina 31.1. klo 16:00 SB Heinolan. Heinola kaatui Campon kotiottelussa tiukan pikkujouluväännön jälkeen luvuin 5 – 4, joten B-poikien tavoite sunnuntaille on siis selkeä: jättää Heinola pisteittä kauden keskinäisissä otteluissa.