B-pojat ottivat kotona sarjapisteet Steelersiltä

17.01.2016

Jokerit B-pojat ottivat lauantai-iltana 16.1. Campossa pelatussa SM-sarjan ottelussa ansaitun 8 – 4 -voiton hämeenlinnalaisesta Steelersistä. Hyvin pelanneesta jokerijoukkueesta voi tällä kertaa nostaa kentän hahmoiksi tutun syöttöspesialistin, hyökkääjä Vili Mielosen (1 + 3) ja Olli Uusitalon (2 + 1), joiden lisäksi varsinainen ilmiliekeissä roihunnut MVP-pelaaja hääri kotijoukkueen tolppien välissä: Varmaa työskentelyä ja uskomattomia pelastuksia läpi ottelun viljellyt maalivahti Olli Lohilahti oli – niin kulunut kuin sanonta onkin – ehdoton voiton takuumies.

B-pojilla oli vielä hyvässä muistissaan syksyinen katkera 8 – 6 -tappio Hämeenlinnasta, missä pojat pelasivat hyvän ottelun, mm. ehtien käydä ensimmäisessä erässä jo 0 – 4 -johdossakin, mutta tuolloin isäntien viimeisen erän hurmos riitti nostamaan Steelersin lopulta vierailijan ohi. Muistiin oli kuitenkin selkeästi jäänyt se tuntuma, että Steelers on hyvällä 60 minuutin pelillä kyllä lyötävissä. Ja nyt oli revanssin aika.

Jokerit aloitti ottelun tälläkin kertaa hyvin ja ennakkoluulottomasti. Alle 12 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat jo kotijoukkueen 3 – 0 -johtolukemat. Steelers sai kuitenkin 16. minuutilla kavennusmaalin, mutta ottelun ensimmäinen tärkeä hetki oli päästä kuittaamaan se vielä heti samalla peliminuutilla (Olli UusitaloAleksi Kemppi). Erän viimeisellä minuutilla vierailija onnistui kavennuksessaan silti toistamiseen, mutta erätauolle päästiin varsin tyydyttävässä 4 – 2 -johdossa.

Toinen erä oli selkeästi Steelersin erä ja Steelersin momentum – mitä se ei kuitenkaan onnistunut käyttämään hyödykseen. Vierailija kyllä painosti ison osan erää ja pyöritti peliä mieheltä miehelle ajoittain näyttävästikin, mutta se tärkein eli maalit jäivät lopulta vain yhteen, kun lähellä erän puoliväliä Steelersin Jose Takala kavensi lukemat 4 – 3:een. Kotijoukkue onnistui erässä maalinteossa kuitenkin myös kertaalleen, kun Olli Uusitalo (Emppu Perttula) teki jo toistamiseen todella tärkeän maalin ja todella tärkeään kohtaan eli hieman ennen toisen erän päättymistä. Ollin maalin turvin erätauolle siirryttiin jälleen kahden maalin johtoasemassa (5 – 3). Peli voitettiin käytännössä jo tässä erässä: Steelers sai kyllä koneensa käyntiin, mutta hihnalta ei sitten tullutkaan oikein mitään ulos. Syyt tähän olivat lähinnä ne, että jokerijoukkue jaksoi nöyrästi puolustaa ja että tähänastisen kauden ylivoimaisesti parhaan ottelunsa pelannut Olli Lohilahti oli yksinkertaisesti päättänyt, että hailakanpunaiset reikäpallot eivät hänen maaliverkkojaan sotke (torjunnat 2. erässä: Lohilahti: 11 – Hautaniemi (Steelers): 5).

Kolmanteen erään lähdettäessä jokerikatsoja jännitti kahta asiaa: Kuinka pitkälle kahden maalin johto onnistutaan säilyttämään? Ja jos maali tehdään, tekeekö sen Steelers nousten jo maalin päähän – vaiko Jokerit päästen jo karkumatkan alkuun kolmen maalin johdollaan? Ensimmäisen kysymyksen osalta katsoja ehti jo olla tyytyväinen, kun erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin ei takaiskumaalia ollut tullut. Toiseen kysymykseen antoivat ajassa 45:37 vastauksensa parivaljakko Pasi LeinoVili Mielonen: kotijoukkue siirtyi 6 – 3 -johtoon ja pian tämän jälkeen sama kaksikko juhli jo 7 – 3 -maalia. Vilin syöttö Pasille avopaikkaan takatolpalle oli kirurgin kädestä. Jokereiden kuudes maali oli myös pelin viimeinen ”tärkeä maali”, sillä samalla kaikille alkoi olla selvää, kumpi ottelun tulee viemään. Viimeistään seitsemännen jokerimaalin jälkeen se oli selvää myös vierailijalle, vaikka se toki sitkeästi vielä kavennusta hakikin ja jäähynsä aikana alivoimalla pelatessaan kertaalleen onnistuikin. Kirsikaksi kauniin kakun päälle Aleksi Kemppi sai pelin lopussa vielä ohjata Olli Uusitalon noston tyhjään Steelers-maaliin ja B-pojat pääsivät näin juhlimaan ansaittua 8 – 4 -voittoa ja kahta sarjapistettä.

Ansaitusta voitosta huolimatta ottelu ei ollut kotijoukkueelta aivan kauttaaltaan pelkkää suitsutusta ansaitsevaa työskentelyä. Hyökkäyksiin lähdöt ja paineen alta nousut/nostot kestivät edelleen turhan kauan ja vastustaja pääsi kohtuuttoman usein ryöstämään palloja jokerimaalin takana tai puolustusalueella. Turhan monta kertaa alhaalla tuli myös karmaisevia harhasyöttöjä suoraan vastustajan lapaan. Tällä kertaa kenttäpelaajat saivat toistuvasti kiitellä pelastajaansa eli uskomattomia torjuntoja tehtaillutta maalivahti Olli Lohilahtea, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että alhaalta tulee jatkossa saada pallo nostetuksi ripeämmin ylös: on huomattavasti turvallisempaa ja tuloksellisempaa taistella pallosta ja käydä kaksinkamppailuja vastustajan päädyssä kuin oman maalin takana.

Kotijoukkueen voiton lisäksi erinomaista ottelussa oli se, että peli oli kaikkineen taisteleva, mutta siisti: Ensimmäiset kaksi erää Jokerit pysytteli ansiokkaasti poissa jäähypenkiltä ja sai kolmannessakin erässä vain yhden jäähyn. Steelerskin työskenteli kurinalaisesti eikä sitkeässä kamppailussaan turhautunut ja jäähyjä kertyi sillekin vain kaksi pientä rangaistusta. Samalla tämä kertoo osaltaan ottelun tuomariston onnistuneen johtamaan peliä hyvin ja johdonmukaisesti.

B-poikien seuraava Campon kotiottelu on tärkeä: Sunnuntaina 24.1. klo 18:30 vastustajaksi saapuu sarjan viimeisenä majaileva Esport Oilers NG. Oilers onnistui vastikään niukasti voittamaan vajaamiehisen FoSun, joten ottelusta on odotettavissa tasainen taistelu sarjapisteistä.

Tervetuloa kannustamaan B-pojat voittoon!