Miesten farmijengille kaksi voittoa vakuuttavilla esityksillä

09.11.2015

Miesten Team-joukkueella oli lauantaina edessään yksi alkukauden haastavimmista ottelupäivistä. III-divisioonan otteluissa vastaan asettuivat lohkon kärkipäähän ennakoitu KorsKa sekä kokeneista pelimiehistä koostunut Blackbirds II, joka oli laittanut aikaisemmissa otteluissaan sekä Pauhun että KorsKan hyvin ahtaalle. Ennen viikonlopun otteluita KorsKa oli pisteen Jokereita edellä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Blackbirds II puolestaan majaili sarjataulukon häntäpäässä, mutta joukkueen hyvät otteet aikaisemmissa oli osoittanut sen, ettei kyseistä joukkuetta kannattanut missään nimessä lähteä aliarvioimaan sarjasijoituksen perusteella. Hyvä harjoittelu sekä edellisissä otteluissa saavutetut hienot voitot ECG:stä ja Liljendal IK:sta olivat taanneet sen, että lauantain koviin kamppailuihin kentälle marssi itsevarma ja rauhallinen jokerinippu. Pelaajien luottamus joukkueen tekemiseen ei karissut missään vaiheessa, joten joukkue poistui lauantai-iltana Campo Sportcenteristä neljä sarjapistettä mukanaan.

Jokerit Team - KorsKa 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Jokerit kohtasi viime kaudet II-divisioonaa tahkonneen KorsKan. Ottelun ensimmäisen kahden minuutin aikana kumpikin joukkue onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta tämän jälkeen maalitehtailu rauhoittui. Kotijoukkue Jokerit siirtyi ensimmäisessä erässä vielä 2-1-johtoon ja näissä lukemissa siirryttiin ensimmäiselle erätauolle. Toisessa erässä ottelu jatkui hyvin tasaväkisenä, Jokereiden hallitessa hienokseltaan pelitapahtumia. Hieman ennen erän puoliväliä KorsKa onnistui tasoittamaan ottelun, mutta vain hetki tämän jälkeen Jokerit siirtyi 3-2-johtoon ylivoimalla tehdyllä maalilla ja näissä asetelmissa siirryttiin ottelun kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Jokerit toteuttivat kylmän rauhallisesti omaa pelitapaansa, joka tuotti vielä kaksi lisäosumaa sinipaidoille. Näin voitto Jokereille lukemin 5-2 vahvan esityksen päätteeksi.

Blackbirds II - Jokerit Team 2-8 (0-3, 0-1, 2-4)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui varsin pienellä kokoonpanolla liikkeellä ollut Blackbirds II. Jokerit lähtikin karvaamaan ottelun alusta alkaen hyvin aggressiivisesti, eikä Blackbirds pystynyt tähän juuri vastaamaan, vaikka taistelikin urheasti läpi ottelun pienestä pelaajamäärästä huolimatta. Sinetti ottelulle saatiin kolmannen erän puolivälissä, kun Jokerit onnistui 2-5-tilanteessa 38 sekunnin aikana heiluttamaan maaliverkkoa kolmeen otteeseen. Tämän jälkeen sinipaidat keskittyivät hallitsemaan palloa eikä lisäosumia enää nähty. Aina haasteellinen päivän toinen ottelu oli hoidettu kypsällä otteella onnistuneesti kotiin ja joukkueen pelaajat saivat poistua hallilta tyytyväisin mielin lauantai-illan ja isänpäivän viettoon.

"Loistava suoritus joukkueelta"

Joukkueen valmentaja Sami Martikainen oli päivän otteluiden jälkeen helppottunut sekä äärimmäisen tyytyväinen joukkueen esityksiin päivän otteluissa:

- Isot kehut koko joukkueen puolustuspelille ja asenteelle tämän päivän otteluissa. Puolustustapamme on todella aggressiivinen ja kuluttava, mutta joukkue jaksoi toteuttaa sitä uskomattoman hienosti tämän päivän otteluissa. Lisäksi saimme jokaiselle ketjulle onnistumisia hyökkäyspäässä, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Loistava suoritus joukkueelta haastavaan paikkaan. Kausi on kuitenkin vielä alussa, joten vielä on paljon töitä jäljellä, jotta olemme keväällä myös farmijengin kanssa siellä missä haluamme.

Martikainen jakoi kiitosta myös päivän vastustajille:

-  KorsKa oli ennakoidun kova, mutta onnistuimme pitämään heidät todella hyvin kurissa. Blackbirds puolestaan taisteli mainiosti pienestä pelaajamäärästä huolimatta, eikä olekaan ihme, että he ovat pelanneet hyvin tasaväkisiä otteluita alkukaudesta.

Joukkueen kapteeni Vesa Pippuri oli Martikaisen kanssa samoilla linjoilla päivän esityksistä:

- Erittäin tärkeät voitot joukkueelle. Kahden ottelun päivät ovat aina haasteellisia niin fyysisesti kuin henkisestikin, sillä latautuminen on erittäin tärkeässä osassa näin tasaisessa sarjassa, jossa suoritustason heilahteluihin ei ole varaa. Onneksi kokoonpanomme on leveä ja valmennus pystyy järkevällä peluutuksella takaamaan sen, että jokaiseen peliin on heittää tuoreita kavereita kehiin. Tästä on hyvä jatkaa alussa olevaa matkaamme eteenpäin.

Joukkueen seuraava III-divisioonaottelu pelataan 21.11. klo 13 alkaen Myllypuron Arena Centerissä, jolloin vastaan asettuu erittäin hyvin kauden aloittanut nousijajoukkue DR. Neljän voiton ja yhden tappion recordilla otteluun saapuva DR tulee varmasti antamaan erittäin tiukan vastuksen Jokereille. Tervetuloa tuolloin seuraamaan farmijengin taistelua sarjapisteistä!