B-pojat vei yhden erän, Erä vei ottelun

02.11.2015

Sunnuntaina 1.11. B-poikien SM-sarjan paikallisottelussa Campon areenalla oli aidon paikallisottelun tuntua ja värinää, kun B-poikien vastustajaksi Rajakylään saapui Tapanilan Erä. Erälle iltapäivä salibandyn parissa ei ollut helppo: Jokerit vei ensimmäisen erän 3 - 1, toiselle erätauolle lähdettiin tasalukemin 5 – 5, mutta viimeisessä erässä vierailija viimein löysi koneisiinsa oikeat öljyt ja hyvin taistellut jokeriryhmä joutui lopulta taipumaan luvuin 6 – 10.

Ottelun ensimmäinen erä ei sujunut siten, kuin tapanilalaiset olivat sen mielissään käsikirjoittaneet. Erän jäähyt sotkivat vierailijan peliä ja kotijoukkue sai vastaavasti juonen päästä paremmin kiinni. Erän saaman viiden minuutin jäähyn ajan B-pojat saivat vielä harjoitella yv-peliään, mutta pian viitosen perään tulleen kaksiminuuttisen pojat onnistuivat jo hyödyntämään: Markus Havian esityön viimeisteli luukulta Emppu Perttula. Erä ilmeisesti häkeltyi moisesta sen verran, että jo kahdeksan sekuntia myöhemmin pallo oli uudestaan Erän maalissa. Jere Karavirran tarkka veto upposi verkkoon ennen kuin kentän ”kuuluttajaharjoittelija” oli ehtinyt mainita mitään vielä ensimmäisestäkään maalista.

Erä onnistui tämän jälkeen hieman kokoamaan rivejään ja kavensi ajassa 12.10. Uusi Erän jäähy sotki kuitenkin jälleen vastustajan jatkosuunnitelmat – sen sijaan kotijoukkue pääsi jälleen tekemään yv-pahojaan ajassa 16:05: Jesper Laurosen syötöstä maaliverkkoa heilutti Aleksi Kemppi. Erän lopun Jokerit pelasi viisaasti maltilla ja näin tauolle askellettiin kotijoukkueen 3 - 1 johdossa – ja Erän pelaajan istuessa jälleen jäähypenkillä. Vaikutti siltä, että vierailija sortui itselleen yllättävässä tappioasemassa turhaan hermoiluun ja yliyrittämiseen, mikä sitten vain sotki lisäjäähyjen muodossa entisestään sen pelirytmiä ja keskittymistä.

Toinen erä ja peli on vielä auki

Kenellekään ei ollut yllätys, että Erä tuli lujaa toiseen erään. Jo vajaalla pelatenkin Erä oli kärkkymässä vastaiskun paikkoja ja heti rivistöjensä tultua täyteen Erä iskikin kavennuksen sisään. Tämän jälkeen olikin Jokereiden vuoro vierailla jäähypenkillä. Kahdesta saadusta jäähystä jälkimmäisen nollaus ei enää onnistunutkaan, vaan Erä pääsi ylivoimamaalillaan tasoihin. Tasoituksesta innostuneena Erä kävi hyökkäyksiinsä entistä vauhdikkaammin ja nopeat yhdistelmät veivät Erän pian jo 3 – 5 johtoon. Samalla jokerivalmennus totesi ajan olevan oikea aikalisälle. Ja oikea se olikin: Erän maalit toisessa erässä päättyivät siihen - sen sijaan Jokerit aloitti oman tehokuurinsa.

Ensin Topias Kangas sahasi tasavajaalla Aleksi Kempin kanssa seinäsyötöin Erän puolustuksen maalivahtia myöten kahville aina kahvipaahtimoon asti ja nosti pallon rystyltä hallitusti verkkoon. Tasavajaata seuranneella ylivoimalla sama parivaljakko oli liikkeellä jälleen: Aleksi Kemppi nousi nurkasta maalille ja sai tilanteesta kurotettua pallon vielä taakseen Topiakselle, joka osasi hyödyntää Aleksin järjestämän maalinedushässäkän tykittämällä pallon lujalla lämärillään eräveskarin ohitse. Viimeiselle erätauolle siirryttiin näin ollen ansaituissa tasanumeroissa 5 – 5 ja peli oli täysin auki. Mainittakoon, että maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen olivat Jokereiden Elmeri Seistola 16 ja Erän Aleksi Vuori 22 torjuntaa.

Kolmas erä – Erän erä

Kolmannen erän alku ehti jo oikeasti nostatella kenttävierustan kulmakarvoja. Markus Havia kamppaili keskikentällä pallon itselleen ja murtautui hienolla henkilökohtaisella suorituksellaan eräläisten välistä aina maalille asti. Maalivahti onnistui torjunnassaan vain osittain ja Pasi Leinon kiitolliseksi tehtäväksi jäi tyrkätä pallo viivalta sisään ja siirtää Jokerit 6 – 5 johtoon. Tähän sitten jo heräsi Eräkin - tai ainakin sen parivaljakko Joni-Jesper Niinikoski - Leo Tikka. Kaverit tehtailivat seuraavan kymmenen minuutin aikana kolme maalia: Niinikoski syötteli ja Tikka oli tikkana maalipaikoilla tienaamassa hattua. Kun vielä ”tikkailun” väliin Erän nopea Konsta Kupela pääsi laidaltaan läpi ja väläytti oman bravuurinsa ylänurkkaan, alkoi ottelun käsikirjoitus jo näyttää vierailijan laatimalta. Erä pääsi vielä pelin lopussa kaunistelemaan yhdellä yv-maalillaan ottelun loppuluvuiksi 6 – 10. Harmillista, että maaliero repesi viimeisessä erässä turhan suureksi, sillä Jokereiden hieno taisteluilme olisi ansainnut ottelusta parempaa, samoin kuin jokerimaalin suulla hienosti taistellut maalivahti Elmeri Seistola.

Jokereiden hyvä pelillinen nousukunto sai tästä esityksestä kuitenkin edelleen erinomaista jatkoa. Toivottavasti seuraava nousukuntoinen suoritus saadaan irti lauantaina 14.11. klo 18.30, kun vierailijaksi Campoon saapuu itärajan tuntumasta Josba Joensuusta.

Hyvä jalka ja pelihuumori kaivetaan uudestaan esiin jo heti seuraavana aamuna 15.11. klo 11.30, jolloin B-poikien kotipeli pelataan poikkeuksellisesti Ruskeasuon Arena Centerissä. Ruskeasuon vieras matkaa otteluun edellistäkin kauempaa, sillä pohjoisen pojat Oulusta eli OLS tulee testaamaan jokerijoukkueen marraskuun kunnon.

Tervetuloa kannustamaan Jokerit kotivoittoihin!